Pivovarské kvasnice mají vysokou nutriční hodnotu. Z padesáti procent jsou tvořeny bílkovinami. Je to jeden z nejlepších přírodních zdrojů k doplnění vitamínů B, a to včetně B12. Z výčtu minerálních látek je dobré zdůraznit obsah hořčíku, vápníku, železa nebo draslíku či selenu. Zároveň jsou kvasnice vyváženým zdrojem esenciálních aminokyselin. Vitaminy skupiny B, jsou důležité při látkové výměně cukrů, bílkovin a tuků. Mají pozitivní vliv na trávení, růst štěňat a zvyšují odolnost proti nemocem a stresu. Složení: Kvasnice sušené (Saccharomyces cerevisiae). Deklarované jakostní znaky: Hrubý protein: 42,5 %; Hrubý popel: 5 %; Hrubá vláknina: 8 %; Hrubé oleje a tuky: 5 %; Lyzin: 17 g/kg; Methyonin: 5 g/kg; Vápník – Ca: 0,1 %; Sodík- Na: 0,02 %; Fosfor-P: 0,8 % Dávkování: individuální dle potřeby – orientačně: zvíře množství psi do váhy 10 kg 1 - 2 g psi do váhy 20 kg 2 - 5 g psi do váhy 30 kg 5 - 10 g kočky 1 - 2 g